Foto: Publicitātes attēls
No 25. jūlija galerijā "Istaba" apskatāma Ērika Caunes pirmā personālizstāde "Oma", kas piesaka nebijušu izstādes formātu galerijas vēsturē – izstādes darbs ir sienas gleznojums.

Studējot Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, Ēriks nereti pamanījies saistīt savu vārdu ar vienu otru labi atpazīstamu Rīgas brandmūra gleznojumu.

Izstādi "Istabā" Ēriks pilnībā veltījis savai Omai – Maijai Caunei, sienas gleznojumā attēlojot Omas istabu viņas vienistabas dzīvoklī.

Par to, kāpēc Omas istaba galerijā ''Istaba'', autors skaidro, ka "pirms gandrīz desmit gadiem, mācoties Rīgā, bet dzīvojot ārpus tās, ne vienmēr spēju izbraukāt līdz mājām un atpakaļ, tādēļ bieži paliku pie Omas. Omas istaba bija mājīguma iemiesojums – viss bija ļoti parocīgs, kompakts un jauks. Šis laiks man asociējas arī ar netālu esošo galeriju ''Istaba'', uz kurieni gāju samērā bieži. Tur pavadīju laiku vienkārši skatoties kartītes, izstādes un baudot atmosfēru. Man bija kādi 14 gadi un, protams, naudas man nebija, taču ik pa brīdim atļāvos iegādāties Istabas sērkociņus, pastkartītes vai uztaisīt kādu piespraudi. Izstādes rīkošanas mērķis ir šobrīd – daudzus gadus vēlāk – atkal šīs abas vietas un sajūtas uz mirkli apvienot. Tagad Oma jau piecus gadus dzīvo ārpus Rīgas un ar viņu tiekos salīdzinoši reti, bet sazvanamies gan katru dienu. Viņa ir ļoti ekspresīva sieviete, kurai patīk draudzēties, runāties, balles, dejas, prieki un dziesmas. Pēdējos gados tas viņai tiek dikti maz.''

Izstādes atklāšana tika īstenota kā pārsteiguma ballīte Ērika Omai, kas neko par izstādes ieceri nenojauta. Izstāde ''Oma'' galerijā Istaba būs skatāma līdz 3. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!