Foto: Publicitātes foto
Galerijā "Māksla XO", Elizabetes ielā 14, no 7. septembra līdz 9. oktobrim būs apskatāma Ilmāra Blumberga izstāde "Tas pats" un Edvarda Grūbes izstāde "Lelles", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstāde "Tas pats" veidota sadarbībā ar Ilmāra Blumberga ģimeni, un tajā tiks izstādīti vairāk nekā 100 līdz šim neredzēti mākslinieka miniatūrzīmējumi – galvenokārt izstrādāti ar zīmuli un tušu. Šie zīmējumi un skices bijuši nozīmīgi viņa daiļradē, rādot ceļu, kā Ilmārs Blumbergs nonācis pie katras savas nākošas ieceres un lielās idejas. Lielākā daļa darbu tapuši no astoņdesmito gadu beigām līdz pat deviņdesmito gadu sākumam.

Savukārt savu izstādi "Lelles" Edvards Grūbe raksturo kā bērnības un mūžības mijiedarbības simbolu: "Visas manas tēmas veidojās 60. gadu sākumā, ne tikai cita pēc citas, bet arī paralēli. Daudz domāju par to, kas latviešu tautai bijis nozīmīgs. Lelle. Bērns uztver to kā dzīvu cilvēku, pieaugušajam tā asociējas ar bērnību, ar cilvēces pirmatnējām rotaļām. Katrā laikā ir vēlme pieskarties lellei, pārbaudot vai maģija vēl iedarbojas. Es vairākkārt esmu izmantojis šo ietilpīgo cilvēka simbolu, gan risinot tēmas, kas saistītas ar bērnību, gan ienesot klusajās dabās, veidojot situācijas abstrakciju. Jāpiebilst, ka lelles ir neapšaubāmi glezniecisks priekšmets."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!