Foto: Dita Lūse "Mantojums"
Latviešu gleznotāja Dita Lūse saņēmusi uzaicinājumu piedalīties vērienīgajā Āzijas mākslas forumā "Art Revolution Taipei 2016" (A.R.T.), kas Taivānas galvaspilsētā Taipejā notiek katru gadu jau sesto reizi, portālam "Delfi" pavēstīja pati māksliniece.

"Art Revolution Taipei 2016" sāksies 21. Aprīlī. To organizē Taivānas Starptautiskā Laikmetīgas Mākslas asociācija (TICAA) un tas noris Taipejas Pasaules Tirdzniecības Centrā piecas diena. Ik gadu to apmeklē vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku. Šoreiz forumā piedalīsies 315 mākslinieki no 47 valstīm. Šī gada tēma ir "The Glory of Life".

Uzaicinājums piedalīties sekoja pēc Ditas Lūses debijas pagājušā gada A.R.T. 2015 izstādē, kur māksliniece piedalījās ar diviem darbiem pēc žūrijas atlases konkursā "International Artist Grand Prize" un ieguva augstu novērtējumu, iekļūstot konkursa finālā.

A.R.T. 2016 organizatoru mākslas padome, rūpīgi atlasot mākslinieku darbus un veidojot vienotu izstādes koncepciju, ir izvēlējusies 12 Ditas Lūses gleznas, kuras jau mēnesi pirms lielā notikuma kopā ar pārējiem iepriekšējā gada finālistu darbiem tika izstādītas vairākās Taipejas mākslas galerijās iepazīstināšanas izstādēs.

Izvēlētie Ditas Lūses darbi ir seno grīdu rakstu un gaismēnu piepildīto telpu gleznojumi, kas ir viena no mākslinieces tēmām jau vairākus gadus, ar kuru māksliniece jau ieguvusi atpazīstamību gan Latvijā, gan ārzemēs. Šobrīd Dita Lūse arī pati devusies uz Taivānu, lai piedalītos izstādes atklāšanā un tiktos ar skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!