Foto: Publicitātes foto

Līdz 24. aprīlim iespējams pieteikties Fotogrāfijas rezidences programmai Kuldīgā, ko organizē ISSP sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci. Diviem māksliniekiem, kas strādā fotogrāfijas medijā, būs iespēja vasaras noslēgumā sešas nedēļas uzturēties rezidencē, veidojot darbu sēriju Kuldīgas vidē.

Fotogrāfijas rezidences programma sniegs iespēju diviem fotogrāfiem no Latvijas vai ārvalstīm pusotru mēnesi – no 1. augusta līdz 12. septembrīm – pavadīt Kuldīgā, veltot laiku koncentrētai mākslinieciskai darbībai. Tiek sagaidīts, ka rezultējošais darbs piedāvās mākslinieciskas interpretācijas par pilsētu, tās iedzīvotājiem un tradīcijām, kas sniegs atšķirīgu skatījumu pārdomām par voetas identitāti.

Rezidenti uzturēsies Kuldīgas Mākslinieku rezidencē - skaistā restaurētu koku māju kompleksā ar plašu dārzu pašā pilsētas centrā. Rezidences laiks sakrīt ar Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) norisi no 1. – 9. augustam Pelčos netālu no Kuldīgas. Rezidentiem būs iespēja piedalīties ISSP lekciju programmā un iepazīties ar starptautiskiem fotogrāfijas jomas profesionāļiem.

Rezidences laikā māksliniekiem tiek piedāvāta vieta dzīvošanai un strādāšanai, kā arī stipendija 200 EUR apmērā dažādiem ar darbu saistītiem izdevumiem. Tiek gaidīti pieteikumi no fotogrāfiem un māksliniekiem, kas strādā fotogrāfijas medijā. Divi rezidenti tiks izvēlēti, balstoties uz iesutīto pieteikumu kvalitāti.

Pieteikšanās termiņš: 2015. gada 25. aprīlis. Vairāk informācijas un pieteikšanās internetā

Fotogrāfijas rezidence Kuldīgā notiek kopš 2012. gada, un rezidenti līdz šim bijuši starptautiski atpazīstamie fotogrāfi un mākslinieki Joanna Pjotrovska (Joanna Piotrowska, Polija/Lielbritānija), Kristela Ūmsa (Christel Ooms, Nīderlande) un Deivids Krīdons (David Creedon, Īrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!