Foto: F64
Ivonnas Veihertes mākslas galerijā trešdien, 8. decembrī 16:00 notiks jaunas grāmatas par gleznotāju Maiju Tabaku atvēršanas svētki, savukārt no 9. decembra apmeklētājiem būs atvērta jauna mākslinieces izstāde "Mitoloģija", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Jauno grāmatu par mākslinieces Maijas Tabakas dzīvi sarakstījusi Līga Blaua, grāmatu izdod apgāds "Jumava".

Izstādē "Mitoloģija" eksponēti Maijas Tabakas jaunākie lielformāta darbi, kas radīti pēdējo divu gadu periodā. Mākslinieci vienmēr interesējusi mitoloģija, kā arī vēsturisku motīvu un mūsdienīgu personāžu konfrontācija. Arī šoreiz gleznas kā efektīgas vīzijas turpina vēstījumus par it kā nereālām situācijām, kas risinās vairākos laikmetos un dažādās pasaules vietās. Šodienīgi ekipēts izlūks, kas nolaižas viduslaikos vai sudraba kamielis kā metafora – lūk, daži stāstošie motīvi no jaunākajām Maijas Tabakas gleznām. Citās dominē teatrāli uzvedumi un krāšņi tēlu inscenējumi, kas atgādina uz mirkli apstādinātu filmu par vairāku gadsimtu vienlaicību.

Paralēli māksliniece pamazām uzsākusi "atjaunot" vairākus savus zelta klasikas darbus, kas uzskatāmi par bezvēsts pazudušiem jau kopš astoņdesmitajiem gadiem. Šīs gleznas nav tieši atkārtojumi pēc ilgāka laika posma, bet gan variācijas. Dažas, piemēram, slavenie Maijas Tabakas "Džungļi" tiks parādītas arī šajā izstādē.

Ivonnas Veihertes Mākslas galerija atrodas Z.A.Meierovica bulvārī 6-1, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!