Klajā laista "Sienu skiču grāmata", kas paredzēta grafiti, ielu mākslas kultūras pārstāvjiem un citiem radošiem cilvēkiem, kuri vēlas izbaudīt unikālu zīmēšanas pieredzi, portālu "Delfi" informē izdevēji.

Tā sastāv no 16 apdrukātām, biezām lapām, kurās redzamas Latvijā fotografētas sienas. Mērķis - dot māksliniekiem, kas zīmē, līmē, raksta vai citā vizuālā veidā izpaužas urbānajā vidē, parocīgu vietu ideju skicēšanai.

"Ar grāmatas palīdzību vēlos, lai cilvēki ne tikai radoši izpaužas, bet arī redz, ka ir interesanti Latvijas nostūrīši, kurus ir vērts apmeklēt ārpus tūrisma ceļvežiem!"

Grāmata ir A5 formātā, iesieta cietos vākos ar spirāli, lai to būtu ērti lietot dažādos apstākļos. Lapām ir izvēlēts biezs papīrs, kas ļauj tās izmantot zīmēšanai no abām pusēm. Katrs eksemplārs ir ietīts melnā zīdpapīrā un iepakots īpašā, ar roku krāsotā kartona kastē.

"Sienu skiču grāmata" autors ir grafikas dizaineris un fotogrāfs Ervīns Elliņš. Viņš iesākumā krāja Latvijā atrastus skatus pastkaršu nolūkiem. Pastkartes tiek krātas digitālā veidolā, mājaslapā skatkartes.lv , kur tās var ne tikai apskatīt, lejupielādēt, pasūtīt, bet arī uzzināt detalizētu informāciju par katras vietas vēsturi un lokāciju kartē. Tā kā pats autors aizraujas arī ar zīmēšanu un ielu māksla viņam ir tuva, tad drīz vien novēroja, ka vairākas fotogrāfijas būtu piemērotas arī apzīmēšanai. Tā radās ideja par grāmatu, kurā katrs gribētājs varētu izpausties uz "sienas" legālā un radošā veidā.

Par projekta "Sienu skiču grāmata" iegādi plašāk – www.skatkartes.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!