Foto: Shutterstock
Izstādē galerijā "Antonija" līdz 11.septembrim būs skatāmi 346 vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbi. Ekspozīcija būs daudzveidīga gan pēc darbu tematikas, gan - autoriem.

Īpašu ievērību izstādē esot izpelnījušies vairāki vecmeistaru darbi - Irbītes jeb Voldemāra Irbes pastelis "Baznīcā", Romana Sutas "Zaļumballe", Nikolaja Bogdanova-Beļska pagājušā gadsimta divdesmitos gados tapusī klusā daba ar ziediem un augļiem. Izstādē skatāmas četras brāļu Ugas un Oto Skulmju gleznas, divas 1959. gadā gleznotās Leo Svepa gleznas - akts "Sēdoša sieviete" un "Klusā daba ar paplāti", Jāņa Tīdemaņa zēna portrets, Ludolfa Liberta Parīzes strūklaka, kā arī Fridriha Milta pastelis "Akts".

Būs apskatāms arī Sigismunda Vidberga tušas zīmējums "Vecrīga", kā arī pēc viņa meta "Burtniekā" darināta porcelāna vāze, uz kuras attēlota meitene ar grābekli pie rudzu lauka, četras Harija Veldres ainavas, Herberta Siliņa darbi, kuri reproducēti mākslas zinātnieces Gundegas Cēberes 2012.gada "Herberta Ernesta Siliņa" monogrāfijā, vairāki Laimdota Mūrnieka piecdesmitajos gados tapušie gleznojumi un viņa paša apgleznots keramikas šķīvis ar jūrniekiem, Mārtiņa Zaura porcelānā darinātā figūra "Grācija" un citi.

No mūsdienu mākslinieku darbiem izstādē būs redzamas Paula Postaža divas 1999. gadā tapušas gleznas "Sieviete un klusā daba" un "Klusā daba ar omāru", kā arī citi darbi.

Ekspozīcijā apskatāmas arī četras krievu fotomākslinieka, fotožurnālista Leonīda Lazareva fotogrāfijas, kurās viņš uzņēmis pasaules slavu guvušās balerīnas Maijas Pļiseckas triumfu un pilsētas skatus.

Izstādīti arī četri Austrijas gleznotāja un grafiķa Antona Lemdena darbi, kuri nākuši no dzejnieku Astrīdes Ivaskas un Ivara Ivaska kolekcijas. Glezna "Pantokrator Cloister" izstādīta Hannoverā, Vīnē, Losandželosā un Ņujorkā, reproducēta krāsās pastkartē, izstāžu katalogos un žurnālā "Art News". Grafikā "Schloss Deutschkreutz" attēlota Lemdena 53 istabas lielā Renesanses laika pils Austrijā, Burgenlandē, netālu no Ungārijas robežas, kas celta 1625. gadā. Lemdens to iegādājies un restaurē kopš 1966. gada. Kopš 2005. gada tajā tiek rīkota Lemdena Vasaras akadēmija. Abi dzejnieki pazinuši Lemdenu kopš 1961. gada, vairākkārt viesojušies viņa pilī. Visi ienākumi par šiem darbiem tiks ziedoti Lestenes baznīcas restaurācijai.

Izstāde noslēgsies ar izstādes darbu izsoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!