Foto: A. Strokins
5. martā plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem aicinātas uz radošo darbnīcu izstādē "Pazudis arhīvā" Rīgas mākslas telpā, kur būs iespējams kopīgi nodoties sevis "arhivēšanai". Tā būs precīza un unikāla ķermeņa detaļu - plaukstas, pēdas vai pat sejas maskas atliešana no ģipša, plastmasas vai gumijas tēlnieka Ivara Drulles vadībā, portālu "Delfi" informē Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāve Alise Ziemule.

Dalībnieku skaits darbnīcai ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pierakstīšanās uz e-pasta adresi "linda.veinberga@lcca.lv", norādot bērna vārdu un vecumu.

Pēdējo desmit gadu laikā materiālu tehnoloģijas ir stipri attīstījušās un šobrīd zinošam Latvijas amatniekam ir iespējas strādāt ar materiāliem, kurus izmanto daudzās Holivudas fantastikas filmās. Dažus no šiem materiāliem apskatīsim, aptaustīsim un lūkosim sev piemiņai iegūt nelielu kopiju no sevis paša. Pasākuma ievadā pavisam īss stāsts ar bildēm par materiāliem un to īpašībām, bet turpinājumā - katram pašam būs iespēja praktiski darboties un eksperimentēt.

Paralēli tam būs pieejama arī Latvijas Laikmetīgās mākslas centra veidotā izglītības programma "Lielā lupa", kas ļauj dažāda vecuma bērniem kopā ar vecākiem vai individuāli iepazīt tuvāk atsevišķus izstādes darbus, kā arī izpētīt Latvijas Laikmetīgās mākslas centra arhīvu ar interaktīvu spēļu, uzdevumu un darba lapu palīdzību.

Izstāde "Pazudis arhīvā" aicina Latvijas un ārvalstu māksliniekus caurskatīt gan Latvijas laikmetīgās mākslas vēstures arhīva mapes, gan pētīt arhīvus un arhivēšanu plašākā nozīmē. "Izstādē šķietami apputējušais un garlaicīgais jēdziens "arhīvs" tiks rādīts no dažādiem skatpunktiem – tiks jaukta arhīvu krātuvēs ierastā kārtība, lai taptu jauni un pārsteidzoši stāsti, caur kuriem saprast un interpretēt ne tikai vēsturi, bet arī šodienu un nākotni, " izstādes ideju raksturo kuratores Inga Lāce un Andra Silapētere.

Izstāde "Pazudis arhīvā" Rīgas mākslas telpā ir skatāma līdz pat 27. martam un to rīko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību un "Living Art Museum" Reikjavīkā.

Foto: Izstādes "Pazudis arhīvā" atklāšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!