Firma “Jānis Roze” un “SWH Tehnoloģija” piedāvā mūsdienīgas iepirkšanās iespējas — 23. decembrī darbu sāks pirmais Latvijas grāmatu veikals Internetā. Pagaidām tas ļaus izmantot tikai kredītkartes.
1919. gadā Jānis Roze uzsvēra: “Pa tālruni…pieprasītās lugas (arī cita apgāda) izsūtu tai pašā dienā.” Pēc 80 gadiem viņa darba turpinātāji saka: “Pa Internetu pieprasītās grāmatas mēs izsūtām tai pašā dienā.”

Daudziem ir pazīstama Interneta grāmatnīca “Amazon.com”, kas veicinājusi iepirkšanos globālajā datoru tīklā un neskaitāmiem lietotājiem atvieglo grāmatu iegādi.

23. decembrī firma “Jānis Roze” atklāj pirmo Interneta grāmatnīcu Latvijā. Tā ļauj izvēlēties un iegādāties grāmatas gan sev pašam, gan saviem draugiem un paziņām Latvijā vai ārpus tās robežām (precīzi norādot adresi, grāmata tiks nogādāta tieši adresātam).

Pagaidām norēķini notiek ar kredītkartēm, bet tiek strādāts pie tā, lai visdrīzākajā laikā varētu izmantot arī Latvijā populārās debetkartes, kā arī varētu norēķināties par pirkumu ar pēcmaksu. Visa informācija par maksātāja vārdu, kartes derīguma termiņiem, numuru un, protams, maksājuma summu laikā, kad tā “ceļo” pa Internetu, tiek šifrēta. Pie tam tālāk šī informācija saglabājas tikai pie “Bankservisa” — firmā “Jānis Roze” tiek saņemts tikai apstiprinājums, ka karte ir derīga.

Izvēlētā grāmata tiek izsūtīta 1 dienas laikā. Piegādes izmaksas, savukārt, atbilst DHL vai oficiāli noteiktajiem Latvijas Pasta tarifiem.

Tā kā Interneta grāmatnīca ir pavisam jauns pakalpojums, pagaidām tā piedāvā J. Rozes apgāda grāmatas. Taču jau šobrīd sortiments tiek papildināts ar citu Latvijas apgādu darbiem, kā arī ar ārzemēs izdotajām grāmatām. 2000. gada vidū plānots piedāvāt ap 10 000 dažādu nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!