Režisora Ivara Selecka jaunā filma "Jaunie laiki Šķērsielā" starptautiskajā Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla konkursa programmā neieguva balvas, tomēr saņēma lielu skatītāju atsaucību.
Selecka jaunā dokumentālā filma bija viena no 25 filmām, kuru iekļāva festivāla konkursa programmā. Kopā uz šo konkursu bija pieteiktas 1500 filmas.

Lai arī konkursā filma neieguva nekādas balvas, tomēr Seleckis esot atgriezies ļoti apmierināts. "Auditorija ļoti labi uztvēra filmas ironisko stilu, smējās, aplaudēja un uzdeva daudz jautājumu," vēsta kinocentrs.

Liela bijusi arī žurnālistu interese. Savukārt tuvākajā laikā "Jaunos laikus Šķērsielā" rādīs Holandes pilsētā Nijmegenā.

BNS jau ziņoja, ka 1989.gadā Selecka filma "Šķērsiela" piedalījās Amsterdamas festivālā un ieguva galveno balvu. Atzīmējot šo faktu, gan arī to, ka šā gada pasākumā piedalās "Jaunie laiki Šķērsielā", kabeļu televīzijas kanāls "Kunstkanaal" raidīja iepriekšējo "Šķērsielu" un aicināja holandiešus un festivāla viesus skatīties arī jauno.

5.decembrī Selecka filma Maskavā atklāja starptautisku festivālu "Input", kā arī esot saņemts uzaicinājums piedalīties Gēteborgas filmu festivālā Zviedrijā februāra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!