Komponista Jura Karlsona komponētā baleta pēc Aspazijas darba "Sidraba šķidrauts", kuru iestudējis viens no pasaulē pazīstamākajiem baletmeistariem Kšištofs Pastors, pirmizrāde notiks 19.aprīlī.
"Tas ir moderns, ārkārtīgi interesants un laikmetīgs balets, kuru izpilda augstas klases radošo cilvēku brigāde," otrdien preses konferencē sacīja Latvijas Nacionālās operas galvenais baletmeistars Aivars Leimanis.

Savukārt komponists sacīja, ka šajā darbā "ir ielikts viss, kas skar ikvienu no mums - tajā ir mīlestība un naids, laime un nodevība, nodevība, vara un nežēlība".

Preses konferencē piedalījās galvenie baletmākslinieki - lietuviete Egle Špokaite, Inese Dumpe, Andrejs Rumjancevs, scenogrāfs un tērpu mākslinieks Andris Freibergs, diriģents Normunds Šnē. Visi baletmeistaram Pastoram piedēvēja īpašības - ģeniāls, talantīgs, ārkārtīgi interesants un pasaules līmeņa meistars.

Savukārt poļu horeogrāfs preses konferencē atzīmēja, ka ir priecīgs strādāt ar labiem māksliniekiem. Viņš baleta stilu dēvēja kā "moderns balets, kas balstīts uz klasiskā baleta pamatiem".

Pastors guvis vienu no pasaulē prestižākajiem apbalvojumiem "Philip Morris" balvu starptautiskajā baleta konkursā Helsinkos. Viņš iestudējis daudzas izrādes daudzās pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!