Foto: Publicitātes foto
Jau otro gadu Jūrmalā norisināsies starptautiskais laikmetīgās mākslas gadatirgus – "Jūrmala Art Fair – 2018", kas ar plašu programmu, pasaulē atzītiem māksliniekiem, lekcijām un laikmetīgās mākslas profesionāļu performancēm un meistarklasēm notiks no 18. līdz 22. jūlijam viesnīcā "Light House Hotel Jurmala", portālu "Delfi" informē gadatirgus organizatore Viktorija Zaiceva.

Centrālais "Jūrmala Art Fair" notikums būs leģendārā kinorežisora Deivida Linča darbu izstāde. Pasākumā varēs iepazīt 37 Linča litogrāfijas, kas tapušas pēdējos 10 gados, kad režisors uz laiku pārtrauca savu darbu kino, lai pievērstos savam aicinājumam mākslā. Visi darbi noformēti atbilstoši muzeju standartiem. Litogrāfijas limitētā tirāžā iekļautas arī privātkolekcijās un muzeju kolekcijās visā pasaulē. Litogrāfijās attēlotie autora psihedēliskie tēli un melnais humors neatstās vienaldzīgu nevienu.

"Jūrmala Art Fair" ietvaros notiks Deivida Linča īsfilmu demonstrēšana, kā arī interaktīvs dialogs ar režisoru, izmantojot "Skype" platformu.

Pasākumā norisināsies arī Itālijas, Tibetas un Krievijas modernās mākslas profesionāļu meistarklases un lekcijas. Piemēram, ar "thangkas" mākslas prezentāciju uzstāsies Misters Žao (Mr Zhao) no Tibetas, būs iespēja piedalīties itāļu mākslas terapeites Monas Līzas Tīnas lekcijā un viņas filmas prezentācijā, Maskavas Mākslas biznesa un antikvariāta institūta dibinātājas Irinas Kolosovas lekcijā "Mākslas menedžments: spēles noteikumi", kā arī notiks īpaša laikmetīgās mākslas meistarklase bērniem. "Jūrmala Art Fair" norisināsies arī 17 gadus jaunās latviešu mākslinieces Polīnas Košeļas performance.

Lielākā daļa gadatirgus pasākumu ir bez ieejas maksas. "Mēs vēlamies, lai māksla būtu vienlīdz pieejama visiem. "Jūrmala Art Fair" ir lieliska iespēja uzzināt vairāk, iepazīt kolekcionēšanas tradīciju, apmeklēt unikālas lekcijas un meistarklases. Mūsu mērķis ir bagātināt laikmetīgās mākslas telpu Latvijā, palīdzēt izprast modernās mākslas darbus, kā arī padarīt Latvijai pieejamākus pasaules mēroga autoru darbus," uzsver Viktorija Zaiceva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!