Foto: Publicitātes foto
No 19. līdz 22. augustam Jūrmalā, pludmales kompleksa "Legend. Beach" teritorijā (Bulduri, 4. līnija) pirmo reizi notiks starptautisks mūsdienu mākslas gadatirgus "Jurmala Art Fair", kura īpašais viesis būs Ņujorkas fotogrāfs Roberts Vitmens ar savu izstādi "Mihails Barišņikovs", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Roberts Vitmens sadarbojas ar vadošajiem pasaules izdevumiem un reklāmas aģentūrām: "Esquire", "Cosmopolitan", "Men's Health", "McCann Erickson". Tāpat viņš veidojis mākslinieciskus Ņujorkas skatus, kā arī baletdejotāja Mihaila Barišņikova un dziedātāja Prince fotoportretus.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli izstādei "Jurmala Art" ietvaros trīs dienu garumā notiks vadošo mākslas jomas speciālistu lekcijas un meistarklases. Ar lekciju par mākslas tirgus stāvokli uzstāsies slavenās "Art Taipei" mesas direktors Emersons Kung-Šeng Vangs. Savukārt par investēšanu mākslā runās krievu mākslas konsultante un kompānijas "Art Consul" dibinātāja Viktorija Stupina un investīciju fonda "Exante" pārstāvis Guntars Pupelis.

"Jurmala Art Fair" programma

Sestdien, 19. augustā pulksten 18.00: "VIP Preview" + "Jurmala Art Fair Opening" (ieeja ar ielūgumiem)

Svētdien, 20. augustā pulksten 15.00: Emersons Kung-Šeng Vangs ("Art Taipei" direktors), "Māksla kā jauns Āzijas dzīves stils".
Pulksten 17.00: Roberts Vitmens (fotomākslinieks) "Māksla aiz kadra" (darbs ar Barišņikovu)

Pirmdien, 21. augustā pulksten 17.00 – Guntars Pupelis (investīciju fonds "Exante"), "Investīcijas mākslā. Par un pret."
Pulksten 19.00 – Viktorija Stupina (kompānijas "Artconsul" dibinātāja), "Kā iegādāties mākslu ar prātu"

Otrdien, 22. augustā pulksten 18.00: "Art Embassy" izsole.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!