Pirmdien atpūtas centrā "Vernisāža" pirmo reizi Latvijā notiks mākslas darbu izsole, kurā varēs iegādāties antīkus, kā arī mūsdienu mākslas darbus un priekšmetus no Baltijas valstu privātajām kolekcijām.
Pašlaik uz izsoli ir pieteikti 75 darbi. Priekšmetu sākuma cena svārstās no 180 līdz 50 000 latu. Ja kādu no mākslas darbiem vēlēsies pirkt kāds no valsts muzejiem, to neiekļaus izsolē un pārdos muzejam par sākuma cenu, informēja izstādes organizētāji.

Mākslinieks Jānis Anmanis uzskata, ka Latvijā turpinās kultūras ekspansija, un šī izsole, pēc viņa domām, ir īpaša ar to, ka tiks izsolītas vērtības, kas atrodamas pasaules katalogos.

Projekta autors mākslas zinātnieks Mihails Rumjancevs - Bogustovs savukārt domā, ka izsoles mērķis nav pārdot maksimāli daudz darbu, bet veidot Latvijas tēlu.

Pēc viņa teiktā, tā ir atzinības izrādīšana, ka mūsu valstij uzticas slaveni kolekcionāri un ved uz mūsu valsti dārgus mākslas priekšmetus. Izsoles rezultāti parāda valsts dzīves līmeni, piebilda mākslas pazinējs.

Izsoles noslēgumā daļa no ienākumiem tiks ziedota bērnu invalīdu atpūtai Jūrmalas nometnēs.

Izsole iecerēta kā atraktīvs priekšnesums, kurā netrūks arī pārsteigumu. Tā notiks Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pilnvarnieku kopsapulces laikā.

No 17.maija daļu darbu "Vernisāžā" var apskatīt ikviens interesents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!