Latvijas mūzikas ierakstu kompānijas līdz šim pasniegušas četrus platīna, vienu dubultplatīna un astoņus zelta diskus par pārdoto ārzemju un latviešu mūziķu radīto disku skaitu, liecina BNS veiktā aptauja.
Visvairāk disku piešķīrusi ierakstu kompānija “Mikrofona ieraksti”, kas pasniegusi četrus zelta diskus — “Prāta vētrai” par diskiem “Starp divām saulēm” (vēlāk šis disks ieguva arī platīna disku) un “Viss ir tieši tā, kā Tu vēlies”, Vanesai Mejai par “The Violin Player” un grupai “The Kelly Family”.

Savukārt platīna diski piešķirti divi — jau minētajai “Prāta vētrai” un arī “Līviem”.

“Mikrofona ieraksti” ieplānojuši tuvākajā laikā pasniegt arī platīna diskus Krisam Normenam un Doma kora skolas zēnu korim par “Cristmas Together”, kā arī “Menuetam” par “In Memoriam”.

Zelta disku firma plāno pasniegt grupām “Credo”, “Bet Bet”, “Labvēlīgais tips”.

Kompānija “BMG” ir pasniegusi divus zelta diskus — “Bad Boys Blue” par disku “Back” un Erosam Ramacoti par disku “Eross”. Tuvākajā laikā zelta disks tikšot pasniegts Tonijai Brekstonei par “Secrets”.

Platīna disku “BMG” saņēmuši “Modern Talking” un Annija Lenoksa.

Savukārt dubultplatīna disku “BMG” nopelnījuši “Modern Talking”.

Ierakstu kompānija “Platforma Records” pasniegusi divus zelta diskus — Ričarda Klaidermana “Plays Abba Hits” un “Jumpravai”.

Lai saņemtu zelta disku, latviešu mūziķu kompaktdiski ir jāpārdod astoņi tūkstoši eksemplāru, bet platīna disku var nopelnīt par 15 tūkstošiem.

Savukārt ārzemnieki īpašos kompaktdiskus var nopelnīt lētāk — zelta disku izsniedz par četriem tūkstošiem, platīna — astoņiem, bet dubultplatīna — par 16 tūkstošiem pārdoto disku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!