Foto: Publicitātes attēls
Ceturtdien, 15. februārī, pulksten 19.00 mākslas telpā "Micēlijs", Marijas ielā 13/1, tiks atklāta Mārtiņa Zuša izstāde "idkfa", kurā būs apskatāmi īpaši izstādei veidoti zīmējumi, gleznas un objekti, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

"Izstāde ir mēģinājums savienot lietas, kuras, nenonākot vienā telpā, labāk būtu palikušas katra pati par sevi – pie sienas vai akvārijā, un bez nosaukuma," komentē izstādes autors.

Mārtiņš Zutis (1988) ir ilustrators, komiksu mākslinieks, animators un bērnu grāmatu autors. Viņš būtu kļuvis par programmētāju vai ekonomistu, ja nebūtu atskārtis, ka elektrību nevar uzskatīt par pašsaprotamu lietu – var pienākt laiks, kad mēs visi lasīsim grāmatas un gleznosim. Eksaktās likumsakarības viņš ir pārnesis uz mākslas pasauli un šobrīd zīmē komiksus, veido animācijas un ilustrē grāmatas bērniem. Mārtiņa Zuša vizuālajam rokrakstam raksturīgas vieglas līnijas un izteiksmīgas detaļas. Savos darbos viņš bieži izmanto vārdu spēles un asprātīgi risina matemātiskas problēmas. Viņa darbi pārsteidz ar neparastu tēlu pasauli un negaidītiem fantāzijas uzplaiksnījumiem. 2015.gadā Mārtiņš Zutis saņēma balvu "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā ar bilžu grāmatu "Nenotikušais atklājums". Viņš ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs, viņa komiksi regulāri tiek publicēti komiksu antoloģijā "š!".

Izstāde atvērta no 16. februāra līdz 9. martam, ceturtdienās un piektdienās no 16.00 – 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!