Foto: Publicitātes attēls
No šī gada 7. februāra līdz 11. februārim eksperimentālā mākslinieku apvienība "Klīga" īpašā performances akcijā "Sāksla" sa-smalcinās mākslu izstāžu zāles "Rīgas mākslas telpa" Intro zālē, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

Performance ir uzskatāma par turpinājumu pagājušā gada Džemmas Skulmes, Ojāra Ābola un apvienības "Klīga" kopizstādei "Klātbūtne".

Šo gadu eksperimentālā mākslinieku apvienība uzsāk ar iepriekš tapušo darbu iznīcināšanu jeb sa-smalcināšanu, kurai līdzi varēs sekot "Rīgas mākslas telpas" Intro zālē. Uzsverot, ka "visa māksla ir māksla pēc sadalīšanas", ka "sadalot mākslas paliek vairāk" un ka "uztaisīt mākslu ir viegli, grūtāk ir to iznīcināt", "Klīga" savam radošajam procesam pietuvojas ne tikai filosofiski nenopietni, bet arī visnotaļ nopietni atbildīgi.

"Mākslinieku apvienība "Klīga" – jau izsenis sabiedrībā pazīstama kā eksperimentāla, konceptuāla, laikmetīga, vienmēr anonīma un viegli pārgalvīga mākslinieku insti-tu-tū-cija, kas reiz gandrīz tika nominēti "Purvīša balvai"," tā par sevi raksta mākslinieki.

"Klīga" mākslinieki kopīgi piedalījušies izstādēs: "Ciēņa" izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā; "Borziņš" LLMC Ofisa galerijā; izveidojuši instalāciju "Koncentriņš" Latvijas Nacionālā bibliotēkā un gludināšanas performanci "Survival K(n)it 7" mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros. 2016. gadā ar performanci piedalījušies starptautiskā grafikas festivāla "Printmaking IN", sadarbojoties ar Džemmu Skulmi radījuši jaundarbus kopizstādei "Klātbūtne" izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa", kā arī gada nogalē paši izdevuši "Klīgas grāmatu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!