Mūzikas akadēmija 11.janvārī Latvijas Nacionālajā operā rīkos 80 gadu jubilejas svinības, uz kuru aicina augstskolas absolventus, BNS informēja akadēmijas prorektors administratīvi saimnieciskos jautājumos Armands Lapiņš.
Kopā Mūzikas akadēmijai ir aptuveni 2500 absolventi un no tiem jau vairāk kā 1000 solījušies ierasties uz svinīgo pasākumu.

Operā Mūzikas akadēmiju apaļajā jubilejā sveiks arī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, kā arī pārstāvji no Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī no radošajām organizācijām.

Operā iecerēts arī koncerts, kurā uzstāsies Latvijas pazīstamākie mūziķi - Ilze Urbāne, Krišjānis Norvelis, Elīna Garanča un citi. Spēlēs arī akadēmijas studentu simfoniskais orķestris, kuru diriģēs Viesturs Gailis un Imants Resnis.

Pasākuma gaitā tiks arī nominēti divi goda profesori - ilggadēja pasniedzēja akadēmijā Maija Saiva, kā arī dziedātāja un pasniedzēja Žermēna Heine - Vāgnere.

Savukārt pēc koncerta absolventiem tiks rīkots slēgtais vakars akadēmijā.

Pirms koncerta - pulksten 15 Mūzikas akadēmijas Senāta sēžu zālē notiks apsveikšanas ceremonija no vēstniecību, radošo organizāciju un citu puses. Jau zināms, ka apsveikt ieradīsies pārstāvji no Vācijas, Itālijas, Krievijas, Zviedrijas un citām zemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!