Foto: Pauļus Lileiķis
Sagaidot Lietuvas simtgadi, no 13. februāra līdz 11. martam Rīgas Sv. Pētera baznīcā tiks eksponēta Pauļus Lileiķa fotogrāfiju izstāde "Fotoamnestija 1988-1999", portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

Fotoizstāde ir atdzimstošās Lietuvas skatu, kas iemūžināti no 1988. līdz 1999. gadam, inventarizācija. 50 darbi ir kā 50 lietas, kas fiksējušas Lietuvas notikumu attīstību un transformāciju no vienas politiskās sistēmas uz citu periodu.

"Pārskatījis savus arhīvus, Pauļus Lileiķis it kā pasludina amnestiju tā laika posma portretiem, notikumu acumirkļiem, attēliem. Viņa fotogrāfijas rāda īpašo lietuviešu tautas garu un daudzus politisko sistēmu maiņas kontrastus," vēsta izstādes rīkotāji.

Pauļus Lileiķis bija arī Atmodas notikumu vērotājs un dalībnieks, kurš prata īpašos mirkļus ne tikai atpazīt, bet arī piefiksēt jaunas īstenības zīmes. Kā raksta izstādes rīkotāji, viņa fotogrāfijas izraisa interesi ar necerētiem mākslinieciskiem, dokumentāliem, reportāžas fotogrāfijas savienojumiem. Viņa veidotajās Lietuvas Atmodas perioda fotogrāfijās pulsē spriegums un karnevāla enerģija, intensīva izdzīvošana un rūgts komiskums, strauji rakursi un emocionāls vērīgums.

Fotogrāfiju izstāde "Fotoamnestija 1988-1999" Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Reformācijas laukums 1, Rīga) tiks eksponēta līdz 11. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!