Foto: Burhan Ozbilici/ AP
Pirmdien, 13. februārī, Pasaules preses foto galveno balvu saņēmis attēls ar bruņotu vīrieti, kurš pagājušā gada decembrī Turcijā nošāva Krievijas vēstnieku, ziņo "Associated Press".

Fotoattēla autors ir Burhans Ozbilici. Fotogrāfija iekļauta ciklā ar nosaukumu "Slepkavība Turcijā", kas kļuvis par laureātu kategorijā "Spot News – Stories".

Ciklā atklājas brīži pirms un pēc Krievijas vēstnieka Turcijā Andreja Karlova nonāvēšanas. Apbalvotajā foto redzams uzbrucējs – uz laiku no amata atstādinātais policists Mevlits Merts Altintašs – ar gaisā paceltu roku, kā arī zemē guļošs Karlovs.

Ozbilici medijiem atklājis, ka uzbrukuma laikā, lai arī bijis šokā, nostrādājuši viņa profesionālie instinkti. "Tas bija ārkārtīgi bīstami," intervijā atklājis Ozbilici. "Bet tajā laikā es sapratu, ka šis ir vēsturisks notikums, šis ir ļoti nozīmīgs incidents."

Šogad Pasaules preses foto balvām tika pieteikti 80 408 attēli, ko radījuši 5 034 fotogrāfi no 125 valstīm. Žūrija izdalīja balvas astoņās kategorijās 45 žurnālistiem no 25 valstīm.

Žurijas priekšsēdētājs Stjuarts Frenklins nosaucis Ozbilici attēlu par "neticami satriecošu ziņu fotogrāfiju" no spēcīgas foto sērijas, kas dokumentē uzbrukumu.

Jau ziņots, ka pērn Ankarā nošauts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Uzbrukums noticis fotoizstādes "Krievija turku acīm" atklāšanā Mūsdienu mākslas centrā Ankarā. Karlovs svinīgajā pasākumā teicis uzrunu, kad viņam iešauts mugurā. Vēstnieks pēc uzbrukuma nogādāts slimnīcā, bet viņa dzīvību glābt nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!