Foto: Vida Press
2013. gada 15. augustā nomira pazīstamais rokmūzikas fotogrāfs Mikijs Slingsbijs, kurš īsi pirms nāves bija nolēmis izveidot mājaslapu ar nekur iepriekš neredzētām Džimija Hendriksa fotogrāfijām.

Šīs fotogrāfijas 45 gadus neattīstītas glabājās viņa mājas bēniņos, bet pēc Slingsbija nāves šo projektu pabeidza viņa sieva Lidija.

Tagad pasauli ir iespēja aplūkot unikālas fotogrāfijas, kas uzņemtas 1967. gada 8. oktobrī koncerta laikā Londonas "Saville Theatre" koncertzālē un aizkulisēs.

Hendrikss šajā koncertā nospēlēja septiņas dziesmas, ieskaitot "Purple Haze", "Foxy Lady" un "Wild Thing", bet aizkulisēs redzams kopā ar saviem grupas biedriem Miču Mičelu un Noelu Redingu, kā arī britu mūziķi Artūru Braunu.

Slingsbijs tobrīd bija 20 gadus jauns puisis, kurš, viltojis žurnālista apliecību, iekļuva koncertā un saņēma Hendriksa atļauju viņu fotografēt.

"Hendrikss bija enerģijas pils un nebija nekāda pamata domāt, ka viņš neturpinās koncertēt arī turpmākajās dekādēs. Es uzņēmu fotogrāfijas un drīz vien par tām aizmirsu. Džimijs bija dzīvs, tāpēc tas nešķita tik būtiski," īsi pirms nāves komentēja fotogrāfs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!