Foto: Publicitātes foto

No 10. februāra "Gallery Park Hotel", Krišjāņa Valdemāra ielā 7, skatāma tēlnieka Gļeba Panteļejeva izstāde "Kur Tu to ņēmi?", kas ievadīs mākslas godalgas "Purvīša balva" desmitgades svinības.

Izstādes "Kur Tu to ņēmi?" balsts ir savulaik tieši viesnīcai iepretim esošajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notikusī Gļeba Panteļejeva izstāde "Ornitoloģija", par kuru viņš 2013. gadā tika nominēts "Purvīša balvas" astoņu kandidātu sarakstam. Toreiz, pamatojot viņa izstādes "Ornitoloģija" virzīšanu "Purvīša balvai", eksperti mākslinieku raksturoja kā izteiktu 21. gadsimta intelektuālā postmodernisma pārstāvi, kam raksturīga apbrīnojama materiāla izjūta un tēlnieciskā virtuozitāte, kas tiek izmantota, lai provocētu skatītāju domāt un izaicinātu standartizētus priekšstatus. Gļeba Panteļejeva mākslas darbi to turpina darīt joprojām, šoreiz eksponēti neierastā un netradicionālā vidē – "Gallery Park Hotel" interjerā.

Savulaik, atbildot uz mākslas portāla "Arterritory.com" jautājumu, kālab viņš nodarbojas ar mākslu, Gļebs Panteļejevs teica: "Tas ir neticami interesanti. Māksla eksistenciālo vientulību spēj pārvērst laimē." Viesnīcas viesiem tiek piedāvāta unikāla iespēja pavadīt laiku kopā ar Gļeba Panteļejeva tēliem, šajā intelektuālajā, emocionālajā un enerģētiskajā dialogā vienlaikus izzinot arī sevi.

Izstādes "Kur Tu to ņēmi?" atklāšana ir sākumpunkts Baltijā lielākās mākslas balvas – "Purvīša balvas" desmitgades svinībām, kas kulminēs 17. februārī, kad īpašā ceremonijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks paziņots "Purvīša balvas 2017" ieguvējs. Šai dienā tiks atklāta arī astoņu "Purvīša balvas 2017" kandidātu – Artura Bērziņa, Ivara Drulles, Kristapa Epnera, Ata Jakobsona, Voldemāra Johansona, Maijas Kurševas, Andas Lāces un mākslinieku grupas: Kriša Salmaņa, Annas Salmanes, Kristapa Pētersona darbu izstāde, kas līdz pat 9. aprīlim būs skatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja jaunuzceltās piebūves Lielajā zālē.

Izstāde "Gallery Park Hotel" apskatāma līdz 12. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!