Foto: Publicitātes foto
No 22.decembra līdz nākamā gada 20.februārim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) būs skatāma Ināras un Ulda Liepu Leļļu Mākslas muzeja ceļojošā izstāde "Kofermājiņu ceļojums".

2012.gada sākumā privātais Leļļu Mākslas muzejs zaudēja telpas Vecrīgā. Kravājot koferus, muzeja vadītājai Inārai Liepai dzima ideja par ceļojošā muzeja izveidi, un koferi nu uz laiku ir kļuvuši par leļļu un rotaļlietu "kofermājiņām".

Skatītājus priecēs divdesmit ar Liepu ģimenes mīlestību iekārtotas un mājīgi izgaismotas kofermājiņas. Tajās attēlotas sadzīves ainiņas ar senām lellēm, rotaļlietām, sadzīves priekšmetiem, spēlēm un citām lietām.

Zīmīgi, ka kolekcijā ir ne tikai unikāli pasaulslavenu leļļu fabriku ražojumi (Armand Marseille, Bebe Bru, Hammer&Rinhardt, Margarete Steiff u.c.), bet arī Latvijā izgatavotas koka rotaļlietas un lelles, kuras sen jau ir pazīstamas ārpus mūsu valsts robežām.

Liepājā izstāde tika papildināta ar seno un mūsdienu 3-dimensiju grāmatu kolekciju, seno sērkociņkastīšu ekspozīciju, Latvijā veidotiem rokdarbiem, kā arī ar mākslinieces Ināras Liepas autordarbiem – skulptūrlellēm.

Ceļojot pa Eiropu (Igaunija, Krievija, Vācija, Nīderlande), izstāde saņēmusi ļoti daudz atzinības vārdu gan par tās saturu, gan neparasto ekspozīcijas dizainu. Kofermājiņu izstāde ikvienam ļauj ne vien uz mirkli atgriezties bērnībā, bet arī iepazīt daļu no Latvijas kultūras mantojuma.

Izstāde skatāma darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!