Latgales kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Lielajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) no 14. janvāra līdz 11.februārim skatāma Vladimira Nikonova un Jaroslava Nikonova fotogrāfiju izstāde "No Eiropas ceļasomas", portālam "Delfi" pavēstīja muzeja pārstāvji.

Šī ir Vladimira Nikonova sestā personālizstāde, kurā ar četrām fotogrāfijām debitē arī fotomākslinieka dēls Jaroslavs, kopā piedāvājot 80 fotogrāfijas, kas aicina ceļot laikā un telpā - Venēcija, Roma, Parīze u.c. Eiropas pilsētu ainavas un noskaņas. Autors pats turpina daudz ceļot un šajā izstādē piedāvā pēdējo divu gadu (2007, 2008) ceļojumos iemūžinātos mirkļus, gaismu spēles un dažādu valstu (Igaunija, Polija, Krievija, Vācija, Francija, Itālija) ikdienas skaistumu un skaudrumu - tās ir pilsētainavas, kas "ievelk sevī", atliek vien apstāties un ļauties katras fotogrāfijas stāstam.

Rēzeknes goda pilsonis, Rēzeknes domes deputāts Vladimirs Nikonovs (1955) ar fotogrāfiju sācis nodarboties jau vidusskolā, beidzis Rīgas Politehnisko institūtu kā inženieris-mehāniķis, bet mākslas fotogrāfijai nopietni pievērsies kopš 1980.gada. Būdams fotokluba "Rēzekne" biedrs, piedalījies daudzās izstādēs un līdz šim sarīkojis arī 5 personālizstādes - 1990., 1992., 1995., 2005. un 2007.g. Vladimirs Nikonovs ir klasiskās fotogrāfijas piekritējs, tāpēc, lai gan pielieto digitālo fotokameru, cenšas tikai pavisam nedaudz izmantot datorapstrādes iespējas - retušu, korekciju, mākslinieciskos filtrus u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!