Rīgā viesosies pasaulslavenais igauņu diriģents Tenu Kaljuste, kurš 18.decembrī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā diriģēs Valsts akadēmiskā kora "Latvija" 60 gadu jubilejas koncertu.
Kā aģentūru LETA informēja kora direktors Māris Ošlejs, Kaljuste ir pazīstamā igauņu kordiriģenta un mūzikas pedagoga Heino Kaljustes (1925 - 1989) dēls. 1981.gadā Kaljuste dibinājis pazīstamo Igaunijas Filharmonijas kamerkori un 1994.gadā - Tallinas kamerorķestri. Diriģents ir bijis nominēts "Grammy" balvai, kā arī saņēmis dažādas mūzikas ierakstu balvas - "Zelta diapazons 2000", "Kannu klasisko balvu" un Edisona balvu.

Kaljuste ir bijis Tallinas konservatorijas mācībspēks un diriģents Igaunijas Nacionālajā operā. Kopš 1981.gada - Igaunijas Filharmonijas kamerkora un Tallinas kamerorķestra galvenais diriģents.

Diriģents ar lieliem panākumiem sadarbojies ar Zviedrijas Radio kori, kura galvenais diriģents viņš bijis no 1994. līdz 2000.gadam, un Nīderlandes kamerkori, kura galvenais diriģents viņš bijis no 1998. līdz 2000.gadam. Kaljuste iecelts par Zviedrijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas goda biedru.

Kopš 2001./ 2002. koncertsezonas Kaljuste ir brīvmākslinieks un veido starptautiskus projektus visā pasaulē.

Žurnālisti ar Kaljusti varēs tikties preses konferencē, kura notiks 16.decembrī plkst.14 viesnīcā "Rolands", Rīgā, Kaļķu ielā 3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!