Foto: Laura Igoveņa
Festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2016" programmā piektdien, 27. maijā, plkst. 18.00 Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā tiks atklāta jauno mākslinieku Lauras Igoveņas un Ģirta Reinika fotogrāfiju izstāde "Vanishing Point", portālu "Delfi" informē LLMC pārstāvji.

Lauras Igoveņas un Ģirta Reinika fotogrāfijās vietas un tēli nav atpazīstami un nav piesaistīti konkrētam laikam. Fotogrāfiju tematiskais lauks ietver meža nostūrus, debesu strēles, vientuļas pludmales un anonīmus cilvēkus, tomēr abi autori naratīvu iepriekš nedefinē. Stāsts rodas no atsevišķiem, savstarpēji nesaistītiem attēliem, un iespaids atgādina sapni. Abu autoru fotogrāfijas vieno vēlme norobežoties no tieša ikdienas atspoguļojuma, novērsties no ierastā laika rituma, lai rastu privātu, maģisku telpu. Fotogrāfijas nav inscenētas – formveides abstrakcija panākta, lietojot analogās fotofilmu kameras.

„Izstādes nosaukumā minētais termins ‘vanishing point’ jeb saplūšanas punkts sasaucas ar Lauras Igoveņas un Ģirta Reinika – vienlaikus divu strādājošu fotogrāfu un dzīvesbiedru – radošo darbību, kas kā vektori, skatīti perspektīvā, saskaras pie iedomātas horizonta līnijas. Tieši vērojums ļauj tiem saplūst, radot iespaidu par bēgšanas simulāciju – idejisku attālināšanos no reālā laika un telpas,“ izstādi komentē tās kuratore, mākslas zinātniece Elīna Sproģe.

Laura Igoveņa (1991) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un šogad absolvē Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozares bakalaura programmu, savukārt Ģirts Reiniks (1987) beidzis Latvijas Universitāti, strādā grafikas dizaina jomā un nodarbojas ar mūzikas producēšanu elektroniskās mūzikas platformas “Riot” ietvaros.

Foto: Ģirts Reiniks

“Rīgas Fotomēnesis” ir starptautisks fotogrāfijas festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļ- un Austrumeiropas fotogrāfijā. Šogad “Rīgas Fotomēnesis” notiek no 2016. gada 2. maija līdz 16. jūnijam, piedāvājot desmit izstādes un vairāk nekā divdesmit notikumus ar vienojošo tēmu „Teritorijas, robežas, savienojumi”.

Pilna festivāla programma pieejama mājas lapā www.rigasfotomenesis.lv. Izstāde „Vanishing Point” apskatāma līdz 22. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!