Foto: Izstāde '10 lietu stāsti par cilvēku un varu' (publicitātes foto)

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un dizaina biroja H2E veidotā izstāde "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" ("Stories about Man and Power in 10 Objects") ieguvusi starptautisko un prestižo "Red Dot" balvu kategorijā "Komunikācijas dizains" ("Communication Design 2016").

Izstādes vizuālās koncepcijas autori – dizaina birojs H2E – balvu saņēma ceremonijā, kas 4. novembrī notika Berlīnes Koncertu namā. Izstāde bija izveidota Stūra mājā "Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas" 2014. gada pasākumu ietvaros.

Izstādes "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" (kuratore – Ilona Celmiņa) vēstījumu veidoja desmit autentiski muzeja priekšmeti un to saturisko slodzi papildinoši vēsturiski artefakti, kuri, mijiedarbībā ar eleganto, vizuāli izteiksmīgo ekspozīcijas dizainu un multimediālajiem līdzekļiem – skaņu, gaismu, video – radīja emocionāli piesātinātu ceļojumu Latvijas 20. gadsimta vēstures dramatiskajos notikumos.

"Red Dot" balva ir starptautiska dizaina balva, kuru kopš 1955. gada katru gadu piešķir Vestfālenes Dizaina centrs Vācijā. Tā tiek uzskatīta par izcilas kvalitātes rādītāju. Šogad balvas starptautiskā žūrija izvērtēja no 46 valstīm iesniegtos darbus trīs disciplīnās – produktu dizains, komunikācijas dizains, dizaina koncepcija.

Visi apbalvotie darbi bija apskatāmi izstādē "Dizains uz skatuves", tos var apskatīt virtuālajā prezentācijā, kā arī tie būs aplūkojami "Komunikācijas dizaina starptautiskajā gadagrāmatā 2016/2017" ("International Yearbook Communication Design 2016/2017").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!