Jauno mediju kultūras centra "RIXC" Mediju telpā (11. Novembra krastmala 35, (ieeja no Minsterejas ielas)) no 15.novembra līdz 6.decembrim būs skatāma mākslinieka Ģirta Korpa personālizstāde "Video: M,T & Untitled", portālam "Delfi" pavēstīja izstādes veidotāji.
Ģirts Korps ir ne tikai viens no jaunajiem latviešu mediju māksliniekiem, bet arī projekta "Semema" līderis un ideju autors, kā arī avangarda un industriālās mūzikas raidījumu cikla "Audiogramma" veidotājs "Radio Naba".


Izstādē būs apskatāmi Ģirta Korpa 3 video instalāciju darbi - "M", "T" un "Untitled".


Darbs "M" ir abstrakta trīsdimensiju video animācija, kas veidota kā sapņa vīzija. Video tapis kopā ar lietuviešu 'dark ambient/industrial' grupu "Girnų Giesmės".  Video instalācijas "T" pamatā, kas veidota kopā ar Nilu Austrumu, ir patiess notikums, kas radīja pārdomas par baiļu un dažādu fobiju ietekmi uz cilvēka dzīvi. Ar Nilu Austrumu kopā ir tapis arī darbs "Untitled", kas ir video instalācijas "M" turpinājums un kas tiecas vizualizēt robežtelpu starp apziņu un neapzināto.

Izstādes atklāšanā 14. novembrī pl. 19.00 ar īpašām performancēm piedalīsies industriālās mūzikas projekti "Girnų Giesmės" (LT) un "Ballet Rachitis" (LV).

"Girnų Giesmės" ir viens no pirmajiem lietuviešu industriālās mūzikas projektiem, kura post industriālajā skanējumā nozīmīga loma ir senās lietuviešu mūzikas motīviem, kas tiek miksēti tos ar elektroniskām skaņām.

"Ballet Rachitis", latviešu eksperimentālās mūzikas projekts, ir disociatīvs 'harsh / experimental noise', kas balstīts teorijā par muzikālu matrici, pašu mūziku un salauzto dabas mehānismu cilvēkos.

Izstāde atvērta katru dienu pl. 12.00 - 19.00, izņemot svētdienas un pirmdienas.
Ieeja bez maksas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!