Foto: Reuters/Scanpix

Čehu mākslinieks Ladislavs Vlna (Ladislav Vlna) savu gleznotāja otu nomainījis pret lodlampu, pievēršoties "glezniecībai" ar uguni. Nu viņš rada mākslas darbus, kas mainās atkarībā no gaismas.

Šo tehniku, ko Vlna izstrādājis 15 gadu ilgu izmēģinājumu un kļūdu pilnā procesā, mākslinieks nodēvējis par metalurģisko glezniecību. Šajā tehnikā viņš rada pārsteidzoši smalkus un detalizētus mākslas darbus – lielākoties portretus vai cilvēku stāvus.

Darbu pie šāda uguns mākslas darba viņš sāk ar skices uzmetumu uz tērauda virsmas, kuru pēc tam izgriež un noslīpē, lai vēlāk apstrādātu ar liesmu. Šis vairāku pakāpju process rezultātā piešķir mākslas darbam tā unikālo veidolu.

"Otas vietā gleznošanai es izmantoju uguni. Krāsas es iegūstu no tērauda iekšienes ar karstuma palīdzību," Vlna atklāj aģentūrai "Reuters".

Katras gleznas izskatu ietekmē gaisma, kas atstarojas uz metāla virsmas. Radot iegrebumus tajā, iespējams pēcāk "manipulēt" ar gaismu, izceļot liesmas veidojumus.

"Glezna, kas atrodas vienā un tajā pašā vietā, no rīta un vakarā izskatās atšķirīgi, ņemot vērā gaismas izmaiņas," viņš skaidro.

Katru mākslas darbu Vlna veido vairākas nedēļas. Dažus no tiem viņam izdevies pārdot pat par 8000 eiro.

Līdztekus uguns glezniecībai Vlna arīdzan glezno ar akvareļiem, ilustrē bērnu grāmatas un rada skulptūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!