Foto: Publicitātes foto

2015. gada 23. janvārī, plkst. 16.00 J. Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejā (Striķu ielā 22) tiks atklāta starptautiska izstāde "Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā", kura stāstīs par labo un ļauno, par cilvēka garīgās pasaules skaistumu un par cilvēktiesību pārkāpumu traģēdiju, vēsta muzeja pārstāvji.

Tēlnieks un izstādes idejas autors profesors Džan Kuņluņs (Kunlun Zhang) par izstādi saka: "Mūsu māksla rodas no tīras sirds, un mūsu darbs atspoguļo mūsu pašu pieredzēto. Māksla spēj ievērojami ietekmēt cilvēku domu gaitu, un tai ir tieša saikne ar cilvēka morāli un to, kā tās abas mijiedarbojas."

Muzeja pārstāvji stāsta, ka profesors Džan Kuņluns ir pulcējis kopā daudzus māksliniekus, no kuriem četri ir personīgi cietuši Ķīnas komunistiskā režīma brutālās iebiedēšanas un vardarbības kampaņā, kas Ķīnā tika vērsta pret senu tradicionālo ķīniešu meditācijas un pašpilnveidošanās praksi Faluņgun, kas pazīstama arī kā Faluņ Dafa.

Mākslinieki ir veidojuši šo izstādes darbu kolekciju reālisma stila eļļas gleznās un tradicionālās ķīniešu tēlotājmākslas tehnikās. Savos mākslinieciskajos centienos viņi tiecas uz augstāku gudrību un patiesību, cildina dievišķo un skar jautājumu par mijiedarbību starp labo un ļauno.

Izstādē būs apskatāmi mākslas darbi, kuru autori ir mākslinieki – profesors Džan Kuņluņs, Čeņ Sjaopina, Ketlīna Gilisa (Kanāda), profesors Dun Sjicjans, Van Veisjina, Čeņ Dženpina, Šeņ Daci, Jao Čuncji (ASV), Li Juaņs (Japāna) un Džou Dzjišiou (Taivāna).

Kopš 2004. gada jūlija starptautiskā izstāde "Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā" ir apceļojusi vairāk nekā 50 valstis un 300 pilsētas visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!