Kāda Itālijas uzņēmuma vadītājs Roberto Kasādžo ir smagi sabojājis nezināma itāļu vecmeistara 18. gadsimta eļļas gleznu, ar šampānieša korķi tajā izšaujot caurumu, vēsta "Telegraph".

Uzņēmuma vadītājs, redzot, kā viņa izšautais korķis izlido cauri senajai gleznai, sākotnēji esot nobālējis, bet visa čalojošā viesību atmosfēra apklususi. Darbs, kurā attēloti viduslaiku bruņinieki grezni bruņotos zirgos kaujas laukā, guvis traumu vietā, kur attēlots viens no bruņinieku nestajiem karogiem.

Pie negadījuma vainīgais 71 gadu vecais kungs sev par attaisnojumu norādījis, ka parasti nelabprāt piekrīt dzirkstošā vīna atkorķēšanai un nav pieradis to darīt.

Patlaban zaudējumi novērtēti aptuveni 1000 eiro vērtībā, un pudeles atkorķētājs apņēmies šo summu apmaksāt, ja izrādīsies, ka apdrošināšanas kompānija šādus bojājumus nesedz.

Viņš arī norādījis, ka cer vairs līdzīgus jokus neizstrādāt, jo jau pavisam drīz gatavojas doties pelnītajā pensijā. Kasādžo minējis, ka arī savā atvadu ballītē centīsies būt īpaši uzmanīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!