Foto: Publicitātes foto
28. augustā plkst. 18 Siguldā notiks multimākslinieces Līgas Skadiņas personālizstādes atklāšanas pasākums. Izstāde ir īpaša ar to, ka tajā būs apskatāms arī darbs, kurš šogad ir iekļauts prestižajā grāmatā “The Exposure Award” un 13. jūlijā tika prezentēts Luvrā.

Kā portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji, personālizstāde būs apskatāma Mākslas telpā "Siguldas tornis", Ausekļa ielā 10, no 27. augusta līdz 20. septembrim. Izstādes darba laiks: ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 12 līdz 17.

Izstādei dots nosaukums "Ceļojums", kas simbolizē ceļojumu, kurā nav robežu vai konkrēta galamērķa. Darbi rosina ļauties domu, izjūtu un emociju vilnim, kas pārņem mūs. Tie mūs aiznes tur, kur ikdienā mēs neatļaujamies vai nespējam nokļūt.

Visi darbi ir tapuši ar vienkāršu foto kameru, neizmantojot attēla apstrādes programmas. Izstādē apskatāmais darbs tika izraudzīts organizācijas "SeeMe" (Ņujorka, ASV) organizētajā starptautiskajā konkursā un 13. jūlijā "Exposure Award Reception" ietvaros kopā ar citu laureātu fotogrāfijām tika prezentēts Luvrā.

"Esmu ļoti priecīga un gandarīta, ka nepilnu divu gadu laikā, kopš esmu pievērsusies fotografēšanai, mans darbs jau tika rādīts Parīzē, Luvrā. Tas man ir liels pagodinājums, ka profesionāļi ārzemēs novērtē manu darbu un sasniegumus. Pēdējā laikā saņemu arvien jaunus piedāvājumus no dažādām valstīm, lai piedalos ar saviem darbiem konkursos. Nākamā izstāde būs septembra sākumā - "London Photo Festival", sadarbībā ar "Ensemble Perpetuo on the 6th September at Rich Mix, London"," stāsta māksliniece Līga Skadiņa.

Māksliniece ir dzimusi 1980. gadā Rīgā, bet pašlaik dzīvo gleznainajā Turaidā. Līdz šim pēdējos desmit gadus Līga pavadījusi, ceļojot ārpus Latvijas - Kiprā, Izraēlā, Anglijā. Līga gan zīmē, gan glezno, bet fotografēšanai nopietni sākusi pievērsties pirms diviem gadiem. Kopš tā laika fotografēšana kļuvusi par mākslinieces aizraušanos un vienlaicīgi arī par ceļu, kā iepazīt pasauli un pašai sevi, tādējādi ļaujot noslēgties no ikdienas, dodot brīvību un iekšējo mieru, vēsta izstādes rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!