Foto: F64
Galerijā "Birkenfelds" līdz 29. septembrim aplūkojama latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfa Ulvja Alberta (1942) izstāde "All In!", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.


Galerijā izstādīti darbi no Alberta šovasar uz Latviju daļēji atvestā 40 darba gados Amerikā tapušā arhīva. Intrigai jāpiemin, ka mākslinieks piekrita parādīt arī tos darbus, kas līdz šim nekad nav bijuši kopēti vai izstādīti.

Ulvja Alberta fotogrāfijās redzami pazīstami 20. gadsimta 70. un 80. gadu mūzikas, kino, pokera spēles un mākslas slavenibas, kuru radoša daiļrade un talants patiesi satricināja pasauli. Daudzas no fotoattēlos redzamajām personībām jau kļuvušas par īstām leģendām. Izstādes darbi ir sadalīti trijās tēmās: " Ledusskapis", "Pokera spēlmaņu portreti" un "Slavenības".

"Ledusskapis" radās 1976. gadā, kad dzīvojot Holivudā, Ulvis Alberts fotografēja slavenus cilvēkus pie ledusskapja. Sākotnējā interese redzēt ko tie glabā ledusskapī pārauga interesē par pašu portretējamo. To vidū šodien pazīstamais mākslinieks Edvards Ruša, režisors Stīvens Spilbergs, Čarlzs Bukovskis uc.

"Pokera spēlmaņu portreti" parādīsies ar līdz šim neredzētām melnbaltām un krāsu fotogrāfijām. Tie bija laiki, kad pie pokera spēles galdiem varēja redzēt nopietnus vīrus kovboju cepurēs un telpā virmoja zilgani cigarešu dūmi. Tā būs iespēja redzēt leģendāros "Amarillo Slim" Preston, Jack "Treetop" Straus, Doyle "Texas Dolly" Brunson , Stu "the Kid" Ungar un vēsturiskas spēles situācijas.

Slavenību sērija fotografēti Elizabete Teilore, Pols Makartnijs, Endijs Vorhols, Dīns Mārtins, Džimijs Hendriks un daudzas citas kino, mākslas, politikas un mūzikas slavenības.

Galerija "Birkenfelds" atrodas Rīgā, Rūpniecības iela 3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!