Foto: LETA

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" no 29. decembra būs apskatāma fonda "Mākslai vajag telpu" veidota brīvdabas fotoizstāde, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Ksenija Mirošņika.

Brīvdabas fotoizstāde "#Džemma90" būs noslēdzošais pasākums izcilās latviešu mākslinieces Džemmas Skulmes 90. jubilejas gadā.

Izstādē foto formātā kā dokumentālas liecības apkopoti visi fonda "Mākslai vajag telpu" šogad realizētie pasākumi, tapušie mākslas darbi un to autori.

Izstādes atklāšana notiks 29. decembrī plkst. 13 Stacijas laukumā. Izstādes atklāšanā piedalīsies Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone, fonda "Mākslai vajag telpu" vadītāja Katrīna Leiškalne, izstādes foto darbu autore Katrīna Ģelze, tirdzniecības centra "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis, kā arī septiņi latviešu jaunās un vidējās paaudzes mākslinieki - Paula Zariņa, Kristians Brekte, Indriķis Ģelzis, Arnis Balčus, Raitis Hrolovičs, Krista Dzudzilo un Darja Meļņikova.

Šie septiņi latviešu jaunās un vidējās paaudzes mākslinieki bija tie, kuri vasaras garumā centās atklāt veidus, kādos uztverama lokālās mākslas ainā nozīmīgāko personību un viņu darbu ietekme un dzīvotspēja cauri paaudzēm.

Fonda "Mākslai vajag telpu" mērķis ir panākt Pēckara un mūsdienu mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Šī muzeja pamatfunkcija būtu veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!