Latvijas Nacionālajā operā sabiedrībā pazīstamu cilvēku pilnā Beletāžas zālē trešdien tika sveikts operdziedātājs Kārlis Zariņš kompaktdiska prezentācijas svinībās.
"Tas ir liels dārgums un mēs esam unikāla notikuma aculiecinieki, jo nav nemaz zināms, vai pasaulē ir vēl kāds 70 gadus vecs tenors, kurš izpilda vadošās tenoru lomas uz skatuves," sacīja operas direktora vietnieks Arturs Maskats.

Savukārt diriģents Aleksandrs Viļumanis, nosaucot Zariņu par "izcilu mākslinieku", teica, ka "šeit nevar runāt par gadiem, bet jārunā tikai par kvalitāti un meistarību".

Šā gada vasarā mākslinieks svinēs 70 gadu jubileju.

Operas diriģents pauda uzskatu, ka šim kompaktdiskam, kurā Zariņš dzied populāras operu ārijas, ir jāiziet "starptautiskajā arēnā, jo tam ir augsta skaņas un mākslinieciskā kvalitāte".

Savukārt Mūzikas akadēmijas rektors Juris Karlsons sacīja, ka šis kompaktdisks ir kā mācību grāmata jebkuram jaunajam dziedātājam.

Kompaktdisku ar Zariņa iedziedātajiem Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Riharda Vāgnera un citu komponistu operu fragmentiem jau var iegādāties mūzikas ierakstu veikalos.

Pašreiz ir izdoti tikai 500 eksemplāri. Ja diskam būs piekrišana, tiks izdoti vēl, BNS teica izdevējs Aldis Ermanbriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!