Cēsu izstāžu namā gandrīz mēnesi pēc pazušanas no Taivānas misijas rīkotās izstādes atkal ir atgriezušies divi izcili mākslas darbi - divas pazudušās žurciņas, otrdien ziņo laikraksts "Diena".
Zilā maisiņā un papīrā ievīstīto izcilā mākslas darba pārīti pagājušās nedēļas nogalē kā sveicienu daudzu citu Ziemassvētku dāvaniņu starpā pie kases esot atstājusi kāda jaunkundze, kurai tobrīd īpaša vērība nav pievērsta.

Cēsu izstāžu nama vadītāja Inese Rutmane pastāstīja, ka viena žurciņai prombūtnes laikā ir ielauzta pēdiņa, un tagad tā ir kliba.

Izcilos mākslas darbus nekavējoties nolemts nosūtīt uz Taivānu, kur jau pirms trim nedēļām aizceļoja visa pārējā ekspozīcija.

Rutmane uzskata, ka par abu pazudušo žurciņu atdošanu izstāžu namam īpašu pateicību šoreiz pelnot masu saziņas līdzekļos sabiedrībā plaši saceltais troksnis, kas nav ļāvis eksponātu nočiepējam "skaļo pārīti" ne kādam pārdot, ne arī neuzkrītoši paglabāt pie sevis.

Jau ziņots, ka divu žurciņu pazušana no 12 figūru kompozīcijas Žurku precības Cēsu izstāžu namā atklājās 24.novembra rītā, neilgi pirms izstādes "Zodiaks ķīniešu lietišķajā mākslā" eksponātu promvešanas uz Taivānu. Tā kā namā nav speciālas vietas priekšmetu uzglabāšanai, tie kādu brīdi iepakojumā atstāti izstāžu zāles priekštelpā, no kuras, visticamāk, arī pazuduši. Skatītāji interesanto kolekciju varēja aplūkot un priekšmetus pat rokās paturēt no 2. līdz 19.novembrim.

"Žurku precības" ir jauns mākslas darbs un, iespējams, tapis tikai pirms pāris gadiem. Taču eksponāta mākslinieciskā vērtība neesot naudā izsakāma, jo bez pazudušā pārīša vairs nav varēts demonstrēt arī visu eksotisko 12 figūru kompozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!