Foto: Publicitātes foto
Latvijas valsts 100 gadu jubilejai par godu Gīterslo Mākslas biedrībā no 4. marta līdz 7. aprīlim tiks izstādītas profesora Alekseja Naumova ainavas un 15 Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbi, portālu ""Delfi" informē LMA pārstāvji.

Izstādes "Latvijas Mākslas akadēmija - Prof. Aleksejs Naumovs, ainavas un studentu aktuālie darbi" iekļauti profesora radošā projekta "Pasaules Ainavas" darbi un studentu darbu ekspozīciju veido aktuālie darbi no LMA glezniecības, tēlniecības, grafikas, keramikas, tekstilmākslas un vizuālās komunikācijas apakšnozarēm. (Autori: Sandra Strēle, Elīna Apeltiņa, Anna Pommere, Ansis Rozentāls, Reinis Bērziņš, Laura Veļa, Kristīne Kutepova, Ella Mežule, Margarita Ģermane, Maija Arvena Ozoliņa, Zane Innuse, Elīna Brasliņa, Elīza Muzikante, Annija Vītoliņa, Maija Kupča un Tatjana Nežberte).

Izstāde apliecina jaunās Latvijas mākslinieku paaudzes interesi par laikmetīgo mākslā. Izstādes ekspozīciju raksturo jaunu izteiksmes līdzekļu meklējumi un interpretācijas. Studentu darbi rosina iepazīt laikmetīgo glezniecību tās dažādībā – no cilvēka, ainavas un urbānās vides meistarīga atainojuma līdz abstraktam krāsas ekspresijas un faktūras pielietojumam. Autobiogrāfiski iezīmējas asemblāžas un grafikas, savukārt videoieraksti un tekstilmākslas trīsdimensionālas instalācijas pilnveido izstādes plašos mākslinieciskos izteiksmes veidus. Vienlaikus studenti – bieži vien nedaudz satīriski piemiedzot ar aci – izzina un attēlo mākslas neizsmeļamās robežas. Izstādē iekļautie studentu darbi it kā balansē uz netveramas robežas, risina mūžīgus un vienlaikus trauslus jautājumus par eksistenci un dzīvi.

Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Alekseja Naumova glezniecība pārliecinoši apliecina ainavas žanra aktualitāti 21. gadsimtā. Kopš 2011. gada Aleksejs Naumovs īsteno unikālu urbānās glezniecības projektu "Pasaules Ainava", kurš sākās kā Eiropas pilsētu plenēru cikls, izvēršoties pasaules nozīmīgāko pilsētu gleznieciskā dokumentācijā. Izvēloties glezniecību kā mediju, ar kura palīdzību mākslinieciski dokumentēt globālo cilvēces transformāciju urbānā civilizācijā, Aleksejs Naumovs vienlaikus aktualizēja klasisko modernistu urbānās ainavas tradīcijas.

Izstādes atklāšana notiks 4. martā pulksten 11.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!