Valmieras Drāmas teātris decembrī iestudējis jaunu izrādi "Savējie sapratīs". Lugas skatuves variantu veidojusi Māra Ķimele pēc Egila Šņores lugas "Kuģis", BNS informēja Valmieras Drāmas teātra galvenais administrators Arnolds Osis.
Izrāde "Savējie sapratīs" ir mūsdienīga luga, kas veltīta aizejošajai paaudzei - piecdesmitgadniekiem. Tajā atspoguļota mūsdienu realitāte - "tas, kā šodien iet". Galvenā problēma - bezdarbs, namīpašuma atgūšana, savstarpējās attiecības - viss kā dzīvē. Lugā tiek izmantota arī televīzija un radio.

"Ja vakarā rāda seriālu "Hameleonu rotaļas", tad tas ir skatāms arī lugā. Arī pa radio raida to, kas tai brīdī skan. Tas rada sajūtu, ka skatītājs ir iekšā reālajā dzīvē - mūsdienu realitātē," pastāstīja Osis.

Galvenās lomas izrādē atveido Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Lelde Kalēja, Ieva Puķe un citi aktieri.

Skatuves scenogrāfiju veidojis Gints Gabrāns, ar kuru Māra Ķimele strādājusi kopā jau pie lugas "Sapnis vasaras naktī". Ķimele veidojusi arī muzikālo noformējumu. Izrādē skan daudzas komponista Imanta Kalniņa dziesmas, kas rada "aizejošās paaudzes sajūtu".

Skatītāji, kuri decembrī nepagūs noskatīties izrādi, to varēs vērot jau janvāra sākumā - 8., 9. un 13.janvārī.

Lai nodrošinātu skatuves noformējumu, speciāli šai lugai televizoru sponsorējusi Valmieras firma SIA "Orions", bet īpašās brilles sagādājusi firma "Grund Opt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!