Latvijā pazīstamais gleznotājs un mākslas pasniedzējs Kārlis Dobrājs soctīklā "Facebook" publicējis piedāvājumu kādam, kurš samaksātu viņa īres rēķinu par pagājušo mēnesi, uzdāvināt gleznu "Klusā daba ar izdegošu sveci".

Mākslinieks norāda, ka nepieciešams segt viņa rēķinu par jūnija mēnesi, kas veido 324,16 eiro, kā arī iespējamo soda naudu, kas veidosies par kavējuma laiku pēc 1. jūlija.

Pie gleznas attēla mākslinieks raksta: "Veltījums Cilvēkam...kurš samaksātu manu jūnija īres rēķinu, termiņš 1. jūlijs, pēc tam soda naudas pierēķins. Klusā daba ar izdegošu sveci. 2017. gads, audekls, eļļa, 60x73. Ha...ha..katrā jokā ir daļa patiesības."

Viņa lūgums sasaucas ar mākslinieka 70 gadu jubilejas izstādes atklāšanā pausto. "Manas dzīves un radošā mūža gājuma tagadējā posmā, rodas arvien vairāk nesaprotamā, nespēja rast atbildi uz jautājumu – kā izdaudzinātā brīvība un demokrātija drīkst radīt kaut ko tādu, ka latvietim jāpamet sava dzimtā zeme un palikušie, ieskaitot mani, kurš visu savu mūžu strādājis, novesti līdz izmisumam, domājot par pliku izdzīvošanu," tolaik savu drūmo darbu tematiku skaidroja Dobrājs.

Dobrājs, kurš šogad atzīmēja savu 74. jubileju, izstādēs piedalās kopš 1961. gada, un ievērības cienīgas pēdas atstājis mākslas izglītībā un popularizēšanā. Viņš savulaik vadīja gan Mākslinieku savienības Daugavpils nodaļu, gan izveidoja un vadīja Latvijas Universitātes Mākslas katedru (tagadējo LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!