Foto: DELFI

Ar lētu reprodukciju no Zviedrijas mājas interjera preču tirgotāja "IKEA" Nīderlandē izdevies apmuļķot mākslas muzeja "Arnhem" apmeklētājus, liecina Nīderlandes producentu veidotais video, kas kļuvis virāls.

Trīs minūšu garajā videoklipā redzams, ka īsā klipa vadītājs muzeja apmeklētājus iepazīstina ar "IKEA" reprodukciju, sakot, ka tās autors ir kāds it kā populārs zviedru mākslinieks "Ike Andrūss". Viens no muzeja apmeklētājiem pat norādīja, ka par "Ike Andrūss" ir dzirdēts, savukārt kāds cits apmeklētājs norādīja, ka mākslas darbā vērojams simbolisms.

Pēc tam vadītājs lūdz apmeklētājiem minēt, cik vērts varētu būs šis mākslas darbs. Darbs tika novērtēts, sākot no pāris tūkstošiem līdz pat 2,5 miljoniem eiro.

Noslēgumā eksperimenta vadītājs apmeklētājiem atklāj, ka šis darbs patiesībā ir no "IKEA". Mākslas darbs ir reprodukcija no kāda ielu mākslinieka darba, kurš atsaucies uz "IKEA" aicinājumu māksliniekiem no visas pasaules iesūtīt savus darbus, lai uzņēmums varētu ierobežotā daudzumā saražot darbu reprodukcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!