Foto: Publicitātes foto

5. jūnijā plkst. 19.00 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" atklās fotomākslinieces Viktorijas Ekstas personālizstādi "Dievs Daba Darbs". Ar šo sēriju autore nupat ieguva žurnāla "FK" "Portfolio" balvu.

Projekts "Dievs Daba Darbs" sastāv no fotogrāfiju sērijas un vides skaņas ieraksta, kas tapis laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam, autorei pētot kādu pamestu viensētu Latvijas laukos kā dabisku arhīvu par cilvēka dzīvi, stāsta izstādes organizatori. 

Fotogrāfijas veidotas kā pašporteti, izmantojot uz vietas atrastās mantas un apģērbu, un kā ainavas, fotografējot tuvējo vidi dažādos gada laikos. Šis projekts ir Viktorijas Ekstas interpretācija par dzīvi, kāda, iespējams, šajā mājā reiz bijusi, skatīta mūsdienu kontekstā. Darbā parādās arī autores refleksija par tradicionālām vērtībām, kas saistītas ar latviešu dzīvi lauku viensētās un aktuālo situāciju Latvijas laukos.

Viktorija Eksta ir viena no spilgtākajām Latvijas jaunajām fotogrāfem. Izstāde ir viņas maģistra darbs, absolvējot Latvijas Mākslas Akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Paralēli viņa studē fotogrāfiju "EFTI" skolā Madridē.

Izstāde būs apskatāma no 6. jūnija līdz 4. jūlijam katru dienu no plkst. 10:00 līdz 19.30  Ziemeļblāzmas kultūras pils starpstāvu izstāžu telpā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!