Apgāds "Zvaigzne ABC" izdevis vjetnamiešu izcelsmes mākslinieka Kao Vieta Ngujena komiksu grāmatu "Lāčplēša dzimšana", kas veidota pēc Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" motīviem.

Apgāda pārstāvji informē portālu "Delfi", ka komiksu grāmata "Lāčplēša dzimšana" ir zīmējumos attēlots stāsts par Lāčplēša piedzimšanu un pirmajiem bērnības gadiem, kas bijuši ne mazāk spraigi kā turpmākā dzīve.

Zīmējumos iedzīvināti Lāčplēša piedzīvojumi laikā, kad visai Baltijai šausmas iedvesa kuršu vikingi un vēl dzīvi bija tādi diženi vīri kā Burtnieks un Lielvārds. Komikss noderēs arī kā vēstures izziņas avots par laika periodu pirms krustnešu iebrukuma Latvijas teritorijā.

"Lāčplēša dzimšana" bija Kao Vieta Ngujena diplomdarbs Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā un tika novērtēts ar atzīmi "izcili".

"Man šķiet, ka mākslas izglītība Latvijā ir daudz labāka nekā citur, tikai žēl, ka komiksu žanrs neattīstās. Komikss arī ir māksla, kas atspoguļo valsts kultūru. Turpināšu komisku kā māksla žanra studijas Amerikā un ilustrēšu eposa "Lāčplēsis" pārējās daļas. Šis komikss ir mana dāvana Latvijai – zemei, kuru uzskatu par savu otro dzimteni," stāsta Kao Viets Ngujens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!