Foto: Publicitātes foto

Tomāša Zmeškala romāns “Mīlestības vēstule ķīlu rakstā” ir grāmata, kas uzrakstīta straujā, aizraujošā tempā, un tāpat – vienā elpas vilcienā to gribas arī izlasīt, stāsta izdevniecīnbas pārstāvji.

Vienā elpas vilcienā tādējādi ietilpināma triju paaudžu dzīve 20. gadsimta otrās puses Čehijā (un Čehoslovākijā), kvēls mīlasstāsts ar totalitārisma sasaistītām rokām un fantāzijas līnija, kas bīstami, mulsinoši un asprātīgi pieskaras realitātei. 

Romāna autors Tomāšs Zmeškals (Tomáš Zmeškal) ir dzimis 1966. gadā Prāgā un studējis angļu valodu un literatūru, tostarp arī Apvienotajā Karalistē, kur pavadījis gandrīz desmit gadu. Viņš ir strādājis par tulku, tulkotāju, lektoru un zinātnisko asistentu Prāgas Kārļa Universitātē. 

Tomāša Zmeškala romānista talantu uzreiz pēc debijas romāna "Mīlestības vēstule ķīļu rakstā" iznākšanas novērtēja gan Čehijā, kur autors saņēma prestižo Škvorecka prēmiju un vairākas citas balvas, gan starptautiski - 2011. gadā par šo romānu Zmeškals apbalvots ar Eiropas Savienības Literatūras balvu.

No čehu valodas tulkojusi Sandra Nikuļceva, redaktore Ingmāra Balode, Zigmunda Lapsas vāka dizains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!