Foto: Jēkabpils galvenā bibliotēka
Jēkabpils Galvenā bibliotēka 25. jūlijā sociālajā tīklā "Facebook" saviem sekotājiem dalījās savā pārsteigumā, jo saņēmusi neparastu sūtījumu – grāmatu, kuras nodošanas termiņš kavēts 55 gadus.

Zinaīda Rabša, Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vadītāja portālam "Delfi" atklāj, ka šī ir pirmā reize, kad pēc tik ilgi nokavēta nodošanas termiņa grāmata tomēr tiek nodota atpakaļ. Grāmata, 1951. gadā izdotā Mazā svešvārdu vārdnīca, bija jāatdod bibliotēkai 1963. gadā.

Tā vietā tā ir tikusi nosūtīta pa pastu 2018. gada 13. jūlijā, kā liecina pasta zīmogs, izsūtīta no Ogres, ne no Jēkabpils. Grāmatas lasītājs pielicis zīmīti: "Atvainojos, ka savlaicīgi nenodevu grāmatu!"

Soda naudu par kavējumu neesot iespējams pateikt, jo nav zināms, vai laikā, kad grāmata tika aizlienēta, tāda bijusi apstiprināta. Tomēr bibliotēkas darbinieki uzskata, ka šādu soda naudu nebūtu piemēroti piešķirt. Viņi priecājās par cilvēka godprātību grāmatu atdot, jo tā jau tikusi "norakstīta".

Iepriekš Jēkabpils Galvenā bibliotēka bija vien saskārusies ar cilvēkiem, kas grāmatas nodošanas termiņu nokavējuši par "pāris gadiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!