Foto: LETA
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi (IBBY Latvijas nodaļu) aicināja piedalīties Starptautiskā Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā lasītāju balsojumā un izvēlēties skaistāko un jaukāko bērnu grāmatu.

Balsojums norisinājās no 13. līdz 22. jūlija plkst. 12.00. Nobalsot varēja vienu reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses.

Lasītāju simpātiju balsojumā uzvarējušās grāmatas izdevējs saņems portāla "Delfi" īpašo balvu.

IBBY Latvijas nodaļa Baltvilka balvu pasniedz kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balva bērnu grāmatu autora Jāņa Baltvilka (1944-2003) dzimšanas dienā – 24. jūlijā. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

"Delfi" lasītāju simpātijas balsojumam piedāvāto nominantu sarakstu izveidojusi Baltvilka balvas žūrija, ko vada LU profesore, bērnu literatūras speciāliste Ilze Stikāne, kopumā izskatot 80 grāmatas, kas izdotas laikā no 2015. gada maija līdz 2016. gada maijam. Žūrija piešķir balvas trīs kategorijās: latviešu rakstnieka darbs, latviešu mākslinieka darbs, latviski izdots Baltijas jūras reģiona rakstnieka un viņa tulkotāja darbs, kā arī tiks pasniegta VAS "Latvijas valsts meži" balva "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Lasītājiem tika piedāvāta iespēja izvēlēties savu simpātiju no grāmatām, kuras žūrija atzinusi par pašām veiksmīgākajām kādā no šīm kategorijām.

Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu organizē Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome sadarbībā ar Ventspils rakstnieku un tulkotāju māju. Balvu finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Rīgas Dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!