Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds ir laidis klajā Aspazijas Kopoto rakstu krājuma pirmo sējumu. Tā atvēršanas svētki notiks 8. martā pulksten 14.00 Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā Raiņa bulvārī 19. Kopā plānots izdot desmit sējumus, portālam "Delfi" paziņoja apgāda pārstāvji.

"Dižu personību atstātais mantojums ir vienmēr laikmetīgs," vēsta Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde. "Tas turpina atjaunoties arī pēc autoru aiziešanas mūžībā, jo cita laikmeta vēsturiskais konteksts piešķir tekstiem jaunas nozīmes, ļaujot ieraudzīt tajos iepriekš nenojaustas vērtības un vēstījumus. Esmu pārliecināta, ka Aspazijas jaunie Kopotie raksti, papildināti ar mūsdienu pētījumiem un komentāriem, sniegs jaunatklāsmes prieku gan tiem, kas pazīst viņas daiļradi, gan tiem, kam tikšanās ar Aspaziju vēl tikai priekšā."

Aspazijas Kopoto rakstu sastādītāja un zinātniskā redaktore ir filoloģijas zinātņu doktore, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Ausma Cimdiņa.

Aspazijas Kopoto rakstu akadēmiskā izdevuma desmit sējumi ir izstrādāti "Latvijai 100" ideju gaismā, par galveno mērķi izvirzot nacionālo dārgumu aktualizāciju, izpēti un iesaisti mūsdienu zinātnes, izglītības un kultūras procesos, LU humanitārās kultūras profila atpazīstamības vairošanu, valstiski nozīmīgu zinātnes, kultūras un izglītības kopprojektu realizāciju, apvienojot vairāku valsts zinātniski pētniecisko un kultūras institūciju, kā arī privātpersonu iniciatīvas.

Projekta realizācijā iesaistīts LU Akadēmiskais apgāds, LU Humanitāro zinātņu fakultāte, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, LU Akadēmiskā bibliotēka, Rakstniecības un mūzikas muzejs un citas institūcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!