Pilsēta dzīvo Ziemassvētku gaidās, taču ne visiem tas ir dāvanu laiks. Detektīvi 87. iecirknī iecerējuši izbaudīt brīvdienas, taču rimto svētku noskaņu iztraucē šaušalīgi notikumi pilsētas zooloģiskajā dārzā.
Tos izmeklēt jādodas šķietami nesaderīgam policistu pārim – Stīvam Karellam un Ollijam Vīksam. Drīz tiek atrasts kāda grāmattirgotāja līķis. Mēģinājumi noskaidrot tā personību un nāves iemeslus detektīvus aizved uz cienījamu izdevniecību.

Kriminālmeklētāji pat neapjauš, kas ir viņu pretinieki…

Eds Makbeins attēlo leģendārā 87. iecirkņa detektīvu ikdienu, to itin nemaz neizskaistinot. Abiem slepkavību izmeklētājiem piemīt cilvēciskas vājības. Asa sižeta stāstu par alkatību, nepiepildāmu naudaskāri caurvij lieliska kriminālintriga.

Eds Makbeins ir vienīgais amerikāņu rakstnieks, kas saņēmis “Diamond Dagger” – Britu detektīvromānu autoru asociācijas balvu. Viņš ir arī godpilnās Amerikas Lielmeistaru balvas ieguvējs mistēriju un šausmu romānu žanrā. Viņa jaunākais romāns par 87. iecirkni ir “Pēdējā deja”. Karjeras sākumā viņš uzrakstījis scenāriju Alfreda Hičkoka filmai “Putni”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!