Foto: Dienas Grāmata
Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā dramaturģes, teātra zinātnieces un Valmieras Drāmas teātra direktores Evitas Sniedzes stāstu grāmata "Leģendas par ilgām".

"Līdzība kā žanrs ir iedarbīgs vēstījuma veids, kad visapkārt valda uzticības krīze tiešam, "kailam" vārdam. Dramaturģe Evita Sniedze ar šīm savveida literārajām pasakām veiksmīgi turpina tradīciju, ko aizsākuši Vailds, Markess un Anna Sakse," tā par grāmatu saka Normunds Naumanis.

Astoņi stāsti par vientulību, ilgām, satikšanos un nesatikšanos — visu, kas ir un nav cilvēka un Radītāja spēkos. Dažas no tām tūkstoš versijām par pasaules parādību un cilvēku jūtu dabu, nenovēršamām likumībām un nemainīgām kļūdām. Tie ir stāsti par sapņiem, par neredzamo cilvēkam līdzās, par saitēm, kas, lai cik nemanāmas būtu, iekodē zemes, debesu un senču gudrības visos, kas reiz piedzimst un reiz aizceļo no šīs pasaules.

Evita Sniedze (1974) ir dramaturģe un teātra zinātniece, autore apjomīgam pētījumam — grāmatai "Latviešu teātra hronika. 1919—1944" (2006). Sarakstījusi astoņas lugas, un tās visas iestudētas dažādos Latvijas teātros, četras no šīm lugām (Dailes un Valmieras teātrī) iestudējis Oļģerts Kroders. Autore saņēmusi 2003./2004. gada sezonas "Spēlmaņu nakts" žūrijas specbalvu, un lugas "Kreisais pagrieziens" izrāde Dailes teātrī tika atzīta par Gada labāko latviešu literatūras iestudējumu. 2005. gadā ieguvusi AKKA Bezgalības balvu.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks piektdien, 4. februārī 18:00 Dienas viesistabā (t/c "Galleria Rīga" 5. stāvā Dzirnavu ielā 67). Pasākumā piedalīsies grāmatas autore Evita Sniedze, grāmatnīcu tīkla "Jānis Roze" Reklāmas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Veisbārde, literatūrzinātnieks Ojārs Lāms un kinokritiķis, žurnālists un teātra zinātnieks Normunds Naumanis. Fragmentus no grāmatas lasīs aktieri Dace Eversa un Tālivaldis Lasmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!