Foto: Publicitātes foto
No 24. līdz 26. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies ikgadējā starptautiskā Latvijas Grāmatu izstāde, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji, kurā daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās Latvijas un ārvalstu izdevniecības, portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

Izstādes ekspozīciju papildinās "Lielā skatuve" ar plašu un daudzveidīgu kultūras programmu – autoru priekšlasījumiem, grāmatu atvēršanas svētkiem, tikšanās ar rakstniekiem. Šā gada jaunums izstādē būs omulīgi iekārtota "Rakstnieka viesistaba".

Kā uzsver rīkotāji, šogad Latvijas Grāmatu izstādes viesu valsts būs Krievija. Kā raksta Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā pārstāve Inese Libere, Baltijā jau vēsturiski ir bijusi liela interese par Krievijas kultūru, literatūru, jo mūs saista valstu tuvums un ciešas kultūras saites. Nozīmīga ir to iedzīvotāju daļa, kuriem krievu valoda ir dzimtā valoda un kuri novērtē tiešu kontaktu ar Krievijas izdevējiem un literātiem.

Kā ik gadu Ķīpsalā tiks gaidīti arī mazie lasītāji. Bērnus, viņu vecākus un vecvecākus ar grāmatu varoņiem, autoriem izdevēji iepazīstinās "Jautrajā lasītavā". Līdzās daudzveidīgajam grāmatu klāstam tiks piedāvātas arī intelektuālas spēles, īpaši tādas, kas veicina lasītprasmi, attīstošas un izglītojošas lietas, praktiski materiāli un idejas radošām nodarbēm.

Apmēram 3000 grāmatu – tāds ir Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonda ieguldījums "Grāmatu maiņas punktā". Apmeklētāji tiek aicināti nest grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav vajadzīgas, lai iemainītu pret vēl nelasītām. "Grāmatu maiņas punktā" varēs atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, uzziņu literatūru, mākslas grāmatas un dažādu citu lasāmvielu grāmatu mīļotājiem.

"Latvijas Grāmatu izstādi 2017" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Vienlaikus notiks arī gada nozīmīgākais izglītības pasākums – izglītības izstāde "Skola 2017", kas vienuviet ļaus iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, kā arī palīdzēs izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu visiem zinātkārajiem.

Vairāk par izstādi un programmu – BT1 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!