Foto: Publicitātes attēls
Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izstāžu zālē līdz 16. februārim aplūkojama izstāde "Mūžīgais tējas laiks" ar 72 pasaules mākslinieku ilustrācijām angļu rakstnieka Luisa Kerola grāmatai "Alise Brīnumzemē".

Ekspozīcijā aplūkojamas arī Latvijas Leļļu teātra izrādes "Alise Brīnumzemē" mākslinieces Rūtas Briedes veidotās lelles un Lienes Pavlovskas radītie scenogrāfijas elementi.

Igauņu ilustratores Vīvi Nor (Viive Noor) rosināti, 72 mākslinieki no 19 pasaules valstīm radīja savus mākslas darbus par sirreālo L. Kerola grāmatu, tādā veidā nosvinot tās iznākšanas 150 gadu jubileju. Šī izstāde pirmo reizi tika eksponeta 2015. gada rudenī Igaunijas Bērnu literatūras centrā Tallinā, un kopš tā laika norit izstādes divu gadu ceļojums. No Rīgas tā tālāk dosies uz Helsinkiem, Gdaņsku, Berlīni, Maskavu un citām pilsētām.

Izstādei ir apjomīgs katalogs igauņu un angļu valodā, kur iespējams iepazīt izstādes ieceri, uzzināt mākslinieku kontaktinformāciju, kā arī izzināt mākslinieciskās tehnikas, kādās ilustrācijas veidotas. Mākslinieki nāk no dažādām pasaules valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Itālijas, Francijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Ukrainas, Polijas, Gruzijas, Krievijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Portugāles, kā arī Amerikas Savienotajām Valstīm, Irānas un Izraēlas.

Latviju ekspozīcijā pārstāv trīs mākslinieki – Anita Paegle, Aleksejs Naumovs un Gundega Muzikante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!